Відбулася презентація проєкту «Культурна спадщина в один клік» за підтримки Українського культурного фонду

Відбулася презентація проєкту «Культурна спадщина в один клік» за підтримки Українського культурного фонду

В день народження українського генія Івана Франка у його рідних Нагуєвичах відбулася презентація проєкту «Культурна спадщина в один клік» за підтримки Українського культурного фонду. Після досить насиченої програми вшанування Каменяра та урочистої церемонії нагородження однієї з найпрестижніших українських нагород лауреатів Міжнародної премії імені Франка спочатку в Дрогобичі, а потім в Нагуєвичах Міжнародний Фонд Івана Франка представив нову ініціативу, яка має стати помітним явищем у світі культури.

На презентації, яка відбувалася в конференц-зал Літературно-меморіального музею І. Франка ДІКЗ «Нагуєвичі» були присутні поважні гості – члени журі престижної премії, номінанти та лавреат цьогорічної премії Олексій Сокирко, керівники музеїв Франкового краю з міст Трускавця, Борислава, Стрия, Самбора, Дрогобича та зацікавлені особи у сфері культури.

Директор Фонду Івана Франка Ігор Курус, розпочинаючи презентацію зазначив: «Проєкт покликаний допомогти закладам культури залучати нові аудиторії, спростити комунікацію і полегшити взаємодію, а користувачам – оперативно отримувати інформацію про цікаві подіі через чат-бот «КультPRO», що враховує особисті вподобання».

Голова Українського культурного фонду, докторка філософських наук, директорка МВА-програми Единбурзької бізнес-школи Наталія Кривда наголосила на важливості цього проєкту в культурно-просвітницькому житті нашої держави.

Куратор цього проєкту на теренах Львівщини директор ДІКЗ «Нагуєвичі» Богдан Лазорак розповів про переваги впровадження цієї програми, адже за допомогою сучасних мобільних технологій можна налагодити зв’язок між закладами культури та зацікавленими особами, які через «інформаційний голод» не можуть зорієнтуватися в заходах, які пропонують музеї, бібліотеки інші заклади культури того чи іншого регіону.

Також Ігор Курус ознайомив культурних менеджерів із функціоналом кабінету користувача, розповів про можливості чат-боту та надав необхідну інформацію для реєстрації своїх закладів на платформі чат-боту «КультPRO».

Хочемо зазначити, що цей проєкт має перспективу, адже в більшості молоді люди користуються власне такими платформами.

Тому представники культурно-мистецьких закладів Львівщини, зокрема музейники Самбора, Борислава, Дрогобича, Винник, Львова, Стрия, Трускавця, Східниці зацікавилися у співпраці з просування культурно-мистецьких подій через новий і безкоштовний чат-бот «КультPRO».