Презентація наукової монографії «Країна солі і нафти»: описи подорожей Дрогобиччиною у 1768-1914 роках. Студії. Документи. Матеріали»

Презентація наукової монографії «Країна солі і нафти»: описи подорожей Дрогобиччиною у 1768-1914 роках. Студії. Документи. Матеріали»

Читальний зал Дрогобицької центральної міської бібліотеки імені В’ячеслава Чорновола був і є майданчиком для знайомства з новими творчими людьми, цікавими книгами, що незважаючи на війну в Україні все ж друкуються, адже наша культура, наш генетичний код зберігається в книжках. Письменники в художніх творах, науковці у своїх працях показують наші історичні українські традиції.

26 серпня бібліотеці ім. В. Чорновола відбулася презентація наукової монографії «Країна солі і нафти»: описи подорожей Дрогобиччиною у 1768-1914 роках. Студії. Документи. Матеріали».

Перед початком заходу благословив його парох церкви Святого Миколая села Нагуєвичі отець Андрій Безушко.

Розпочав презентацію начальник управління культури та розвитку туризму Дрогобицької міської ради кандидат історичних наук Володимир Ханас.

Автори двомовного дослідження, а це: директор Державного історико-культурного заповідника Нагуєвичі та викладач ДДПУ імені Івана Франка Богдан Лазорак, доцент факультету соціальних і гуманітарних наук Колегіуму Вітелона Державного університету в Легниці, кандидат історичних наук доктор Беата Скварек та старший науковий співробітник ДІКЗ «Нагуєвичі» Тетяна Лазорак, уклали історію мандрів Дрогобиччиною в чотирьох розділах.

Богдан Лазорак розповів, що ця книга є завершенням трилогії монографій із серії «Доба Франка», запланованих у рамках проєкту «Від землі Вітелона до землі Івана Франка».

А в самій книзі можна ознайомитися з історією мандрівок Дрогобиччиною в період кінця XVIII – початку ХХ ст.

На завершення презентації, що відбулася в захоплюючій атмосфері, автор подарував присутнім примірники монографії з автографом. Тепер усі філії бібліотечної системи Дрогобича будуть мати це унікальне видання.