У 2001 році йшла підготовка до 145-річного ювілею Івана Франка. Протягом літа зусилля обласної та районної влади були спрямовані на ремонт літературного музею та відбудову згорілої стайні-стодоли на батьківській садибі.

У 2001 році йшла підготовка до 145-річного ювілею Івана Франка. Протягом літа зусилля обласної та районної влади були спрямовані на ремонт літературного музею та відбудову згорілої стайні-стодоли на батьківській садибі. До Нагуєвич часто навідувались голова ЛОДА М.Гладій, голова ЛОР І.Кельман, голова РДА П.Бехта та ін. Було перекрито дах літературного музею металочерепицею, зроблено електричне опалення, внутрішній ремонт приміщення, встановлено нову огорожу та впорядковано територію. В червні розпочали відбудовувати стайню та стодолу. Робота ще не була завершена, як 5 липня горіла хата на батьківській садибі (згоріла лише солом’яна стріха, експонати було врятовано). До 20 серпня будівельні роботи по відновленню хати та стайні-стодоли були завершені. Велику допомогу надали Дрогобицький Лісгосп, особливо Нагуєвицьке лісництво.
Через ремонтні роботи святкування 145-літнього ювілею було перенесено на 9 вересня. Урочиста частина відбувалася на території музею, садиби. На свято прибули керівники держави, області, району: віце-прем’єр В. Семиноженко, перший президент України Л. Кравчук, із Варшави прибув посол України в Республіці Польща Д.Павличко, голова ОЛДА М. Гладій, голова Дрогобицької РДА П. Бехта.
У вересні-листопаді до музею в Нагуєвичах приїжджає велика кількість людей.
Зі спогадів М.Ю.Шутко.
+13
Подобається
Коментувати

Поширити