Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі» нагороджений почесною відзнакою журналу «Український туризм»

Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі» нагороджений почесною відзнакою журналу «Український туризм»

Нещодавно під час відкриття благодійної виставки «Україна. Земля нескорених» – від минулого до сучасності», яка відбулася в музеї «Історія Трускавця» відбулося вручення почесних відзнак журналу «Український туризм» найкращих туристичних закладів нашого регіону.

Модератором відкриття виставки був відомий український телеведучий, співак та режисер Сергій Файфура. Організаторами – Благодійний фонд «Коло», газета «День», Народний музей України та музей «Історія Трускавця» за підтримки Дрогобицької районної військової адміністрації та Трускавецької міської ради.

27 вересня 2013 року редакція та Редакційна Рада журналу заснували Почесну галузеву відзнаку «Український туризм: найкращий», якою нагороджуються персоналії та організації, що здійснили видатний внесок у розвиток вітчизняної туристичної галузі. Нагорода присуджується як громадянам та резидентам України, так й іноземцям.

А ідея цьогорічного відзначення закладів, які бережуть та примножують українську історію та культуру належала, як редакції журналу, так і представникам Благодійного фонду «Коло», зокрема Олександру Юркову.

Приємно, що серед лише трьох номінантів, був відзначений і музей-садиба Івана Франка. Нагороди вручив директор видавництва журналу «Український туризм» Володимир Гончаров та представник БФ «Коло» і водночас ведучий Сергій Файфура.

Отже, почесні відзнаки отримали керівники таких закладів: директор Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак, директор культурно-історичного комплексу «Тустань» Андрій Котлярчук та директор відпочинкового комплексу зеленого туризму «Козацька слобода «Раковець», генеральний директор санаторію «Карпати» Лев Грицак.

Усі номінанти висловили слова вдячності за таку високу оцінку їх роботи та поділилися новими планами та ідеями.

Також слова вітання прозвучали від в.о. голови міста Трускавця Олексія Балицького та начальника управління гуманітарної політики Дрогобицької районної військової адміністрації Надії Козар.

Директор музею Галина Коваль розповіла, що на виставку було відібрано 25 світлин, які завдяки мережі Інтернет стали вже всесвітньо відомими. Це – фото наслідків кацапської ненависної політики проти українського народу. Відвідувачі можуть побачити роботи фотомитців Миколи Тимченка з газети «День», Сергія Нужненка з «Радіо Свобода», захисника «Азовсталі» Дмитра Козацького позивний «Орест» та інших.

Чому у назві виставки сказано «від минулого до сучасності»? Тому що тут представлені унікальні зразки Трипільської культури. «Колиска європейської цивілізації» зародилася 7 тисяч років тому і стала дивовижним явищем в історії людства. Це і є символ нерозривного зв’язку історії та сьогодення.

На завершення цікавий свій виступ гостям подарував вінницький фольк-рок гурт «Очеретяний кіт».