Презентація книги Богдана Горбового «Успадкування духу…»

Презентація книги Богдана Горбового «Успадкування духу…»

У рамках Літературно-мистецької академії «Країна Франкіана» Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі» спільно із Дрогобицьким державним педагогічним університетом ім. Івана Франка сьогодні, 14 травня, провели презентацію науково-популярної книги відомого львівського лінгвіста, перекладача, краєзнавця та громадського діяча Богдана Горбового «Успадкування духу: Іван Франко та його сини в просторово-часовому континуумі діяльності Товариства Українських Наукових Викладів ім. Петра Могили (1906-1939рр.)». Вона відбулася в музеї-студії Івана Франка на факультеті української та іноземної філології ДДПУ.

Розпочав презентацію кандидат історичних наук, директор ДІКЗ «Нагуєвичі» Богдан Лазорак. Він представив автора книги та розповів про його наукові праці та дослідження.

Богдан Горбовий більш детально розповів про свою нову книгу «Успадкування духу», назвавши її літературно-історичною розвідкою, адже роль Товариства ім. Петра Могили в діяльності таємних Вищих шкіл в Галичині ніхто глибоко не досліджував. В книзі вперше публікується низка секретних документів польської поліції та інших вищих інстанцій уряду Польщі про участь Товариства ім. Петра Могили в діяльності таємного Університету та Високої Технічної Школи у Львові. Дається також відповідь на питання чи були Іван Франко, Тарас Франко і Петро Франко членами Товариства ім. Петра Могили і яку участь в його роботі вони брали. Також в цій книзі читачі, зможуть ознайомитися з цінними архівними документами, знайти відповідь, зокрема, про те, який предмет викладав Петро Франко.

Також Богдан Горбовий подарував кілька своїх книг для музею-студії Івана Франка Дрогобицького державного педагогічного університету та для фондів Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі».

Слова вдячності автору книги від учасників презентації висловив доктор філологічних наук, професор Микола Зимомря.

На завершення заходу Богдан Горбовий відповів на запитання присутніх, а кожен бажаючий зміг придбати книгу, підписану автором.