З нагоди Дня художника в ДІКЗ «Нагуєвичі» відбувся майстер-клас «Кольорова фантазія»

З нагоди Дня художника в ДІКЗ «Нагуєвичі» відбувся майстер-клас «Кольорова фантазія»

У другу неділю жовтня українці відзначають День художника. Це свято було встановлено Указом президента України у жовтні 1998 року. Свято вшановує усіх митців, які працюють в галузі образотворчого мистецтва, зокрема живописців, скульпторів, графіків, ілюстраторів та інших. В Україні у День художника проводяться різноманітні культурні заходи, серед яких виставки, майстер-класи та лекції, присвячені мистецтву.

То ж і в Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі» з цієї нагоди відбувся майстер-клас «Кольорова фантазія», який підготувала та провела наукова співробітниця музею Любов Плюйко.

За допомогою олівців та творчої уяви учасники створили індивідуальні художні роботи на папері. Участь у заході взяли учні Нагуєвицької середньої загальноосвітньої школи імені Івана Франка.

В колоритній атмосфері діти із захопленням малювали, створювали маленькі шедеври, втілюючи свої фантазії.

Подібні майстер-класи є чудовою нагодою для дітей розвивати свої таланти та відкривати для себе світ мистецтва. Вони не лише навчають основам малювання, але й надихають на творчість, що є особливо важливим у ці непрості часи.