Сьогоднішній Всеукраїнський день працівників культури пройшов у плідній співпраці з дрогобицькими колегами

Сьогоднішній Всеукраїнський день працівників культури пройшов у плідній співпраці з дрогобицькими колегами

Сьогодні, 9 листопада, у Всеукраїнський день працівників культури, співробітники Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» та музею «Дрогобиччина» ділилися між собою досвідом та новими напрацюваннями.

Але спочатку делегація з музею-садиби в Нагуєвичах відвідала Дрогобицький ліцей №1 імені Івана Франка, де побувала в музеї, розміщеного в одному з найстаріших освітніх закладів Дрогобича – першій українській гімназії. Триповерхова будівля на 25 класних кімнат була збудована у 1928 році, а освячена 9 червня 1930 року єпископом Йосафатом Коциловським.

Про все це та багато інших цікавих фактів, пов’язаних з історією навчального закладу із захопленням розповіла вчителька української мови та літератури, керівник музею Світлана Фаринович. Також науковці музею відвідали нещодавно оновлений навчальний клас Івана Франка. Прекрасні стенди розповідають про життя та творчість нашого генія, ім’я якого носить ліцей. Господиня кабінету, Олександра Сокольник, наголосила, що значну частину інформаційного матеріалу було використано в результаті співпраці з музеєм Івана Франка в Нагуєвичах.

Також цікавою і змістовною були екскурсії в музеї «Дрогобиччина», зокрема у відділі європейського мистецтва («Палац мистецтв»), галереї сакрального мистецтва і відділі природи та історії.

Слід зазначити, що співпраця між музеями Дрогобиччини продовжуватиметься і надалі.

Тож, запрошуємо відвідувати музеї Франкового краю!