Відбувся майстер-клас до Дня Державного прапора України

Відбувся майстер-клас до Дня Державного прапора України

23 серпня щорічно, починаючи з 2004 року, в Україні вшановують один з трьох ключових державних символів – синьо-жовтий стяг.

Напередодні цього свята в Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі» відбувся майстер-клас до Дня Державного прапора України, який провели старша наукова співробітниця музею Марія Добрянська та вчителька Нагуєвицької СЗШ ім. Івана Франка Оксана Риб’як. Діти молодших класів та майбутні першокласники, навіть не знаючи теми майстер-класу, коли побачили кольори матеріалів відразу здогадалися: «Це ж наш прапор!».

За допомогою пластиліну синього та жовтого кольорів діти створювали композиції з голубим небом та жовтим пшеничним полем, вміло сплітаючи колоски, що є символом найбільших святинь українського народу – хліба, символом урожайності та процвітання. Колоски пшениці символізують вічність і відродження.

Також Марія Добрянська розповіла діткам про наш національний символ – жовто-синій прапор. Він є символом нашої української ідентичності, символом боротьби за волю. А з’явився він ще в давні часи, починаючи з часів Русі.

Символічно, що спільне фото учасники майстер-класу зробили біля куща калини – ще одного символу українського народу, який росте на території Літературно-меморіального музею Івана Франка, поруч пам’ятного Хреста до скасування кріпацтва 1848 р., який викував Яків Франко.