Театралізоване дійство «Благодійний шпацер із Франком»

Театралізоване дійство «Благодійний шпацер із Франком»

Програма вшанування 166-ї річниці від дня народження українського національного генія Івана Франка, яка тривала з 26 серпня в Нагуєвичах та Дрогобичі завершилася вчора театралізованим дійством «Благодійний шпацер із Франком».

На центральній площі міста вуличний театр від Управління культури та розвитку туризму Дрогобицької міської ради, разом із Львівським академічним обласним музично-драматичним театром ім. Ю. Дрогобича, культурно-освітнім центром «Каменяр» та Державним історико-культурним заповідником «Нагуєвичі» вперше організували та провели цікаве дійство.

Дрогобичани та гості міста перенеслися у часи Івана Франка, коли відбувалися маловідомі зустрічі з його родиною та друзями, відчули атмосферу життя та колорит цієї епохи. Відбулася реконструкція зустрічі Ольги Хоружинської із Іваном Франком у момент його повернення із Європи до родинної вакації у Нагуєвичі. Іван Франко відвідав аптеку, оскільки з дороги в нього розболілась голова, придбав свіжу пресу та завітав до затишної кнайпи, де випили філіжанку ароматної кави з яблучним штрудлем та довго-довго розмовляли.

Роль Івана Франка виконав керівник культурно-освітнього центру «Каменяр» Іван Сех, а супроводжував «подружжя» і розповідав про Івана Франка директор ДІКЗ «Нагуєвичі» Богдан Лазорак. Також актори Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Ю. Дрогобича провели благодійний концерт, на якому були зібрані 5340 гривень для Збройних Сил України. Також відбулося нагородження переможців та активних учасників літературного флешмобу «Франкова криниця», організованого Дрогобицькою централізованою бібліотечною системою.