Фонди музею поповнилися новими унікальними експонатами від пані Наталії Яцків

Фонди музею поповнилися новими унікальними експонатами від пані Наталії Яцків

На сайті Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» в серпні минулого року вже згадувалося про передачу відомої членкині «Союзу Українок» та товариства «Просвіта» в Дрогобичі Наталею Яцьків, дружини світлої пам’яті відомого музикознавця та викладача музичного факультету Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Ореста Яцківа унікальної колекції рукописів Уляни Кравченко та власного сімейного архіву. Тоді фонди музею поповнилися більше, ніж на пів сотні експонатів.

А нещодавно пані Наталя подарувала для ДІКЗ «Нагуєвичі» ще багато цікавих та унікальних речей. Серед них підшивки газет «Пост Поступ», «За вільну Україну» початку 1990-х років, друковану продукцію, фотографії та документи діяльності організаційного комітету з побудови пам’ятника Тарасові Шевченку в Дрогобичі, який очолював професор Михайло Шалата, а пані Наталя була секретарем оргкомітету.

Надзвичайно цінним дарунком є фонотека. Студенти музичного відділення Державного педагогічного університету під час фольклорних експедицій записували на аудіокасети народні пісні в селах Львівщини. Ці унікальні аудіозаписи будуть оцифровані та опрацьовані – вони стануть ще одним діамантом у збереженні нашої культури, нашої ідентичності.

Дякуємо Наталії Яцків за збереження цінних експонатів та передачу їх нашому музею!